Equip bàsic per practicar esquí de muntanya

Aquesta temporada haurem de tirar d’imaginació per a poder practicar esports d’hivern amb total llibertat. Si has arribat fins aquí, és perquè busques la millor opció per a gaudir de la neu i fugir de les aglomeracions. Doncs et donem la solució! T’animes a iniciar-te amb l’esquí de muntanya (skimo)?

Abans de començar només necessites fer un repàs sobre com practicar l’esquí de muntanya amb seguretat i comptar amb un equip bàsic adequat. Si és la primera vegada que et calces uns esquís de muntanya et recomanem llogar el material. Encara has de descobrir quin perfil de practicant ets, no te la juguis!

 

Esquís de muntanya

A l’hora d’escollir els esquís de muntanya, procura no excedir-te en l’amplada del patinet. Uns 76 mm són suficients per a mantenir una bona adherència i direccionalitat. A més, per a tenir una millor mobilitat a l’hora de fer voltes o descensos la talla hauria d’estar entre 5 o 8 cm de la nostra altura.

esquis de muntanya lloguer

Fixacions

Les fixacions uneixen els esquís amb les botes i varien en el cas de ser neòfits o practicants habituals. Si ets novell en l’esquí de muntanya, opta per unes fixacions de placa. Són més còmodes de calçar i, creu-nos, ho hauràs de fer moltes vegades. Sigues pràctic.

 

Pells de foca

Una part important de l’equip bàsic per a practicar esquí de muntanya són les pells de foca. Normalment, s’aconsella l’ús d’aquelles que tenen un 70% de sintètic, perquè ens permet tenir una millor adherència en diagonals i en la resta de moviments.

 

Botes

A diferència de l’esquí alpí, les botes d’esquí de muntanya són molt còmodes. L’elecció, sincerament, va a gust del consumidor i trobaràs models per a tots els estils. Només has de procurar que tinguin una bona subjecció i s’ajustin al teu peu.

 

Pals

Els bastons ens ajuden a impulsar-nos i mantenir l’estabilitat. Existeixen varies opcions de materials, com la fibra de vidre o l’alumini per exemple. A l’hora d’escollir-los, hem de mirar que ens arribin a l’altura de les aixelles. No obstant això, quant més baix millor control i domini de la tècnica.

 

Roba

La roba per practicar esquí de muntanya no ha d’abrigar en excés. Ha de protegir-nos del vent i la humitat i ha de ser lleugera i transpirable. Pel que fa als guants, no aconsellem que siguin gaire gruixuts, ja que t’has de poder agafar amb seguretat als bastons. També podem portar altres complements com barrets, ulleres de sol i motxilles.

 

Sonda, pala i ARVA

La sonda, la pala i l’ARVA (detector de víctimes d’allaus) són garantia de seguretat. Però no és suficient portar-ho com a part de l’equip bàsic per practicar esquí de muntanya, també els has de saber utilitzar.

Si vols gaudir d’un dia en total llibertat amb la família, sol o amb un grup d’amics, no t’ho pensis més. Aquesta activitat és per tu i mai és tard per a iniciar-se. Consulta el nostre material d’esquí de muntanya de lloguer i surt a l’aventura! Recorda, també t’oferim l’opció gratuïta de descarregar tracks de rutes i circuits de muntanya.

 

Viu, explora, comparteix. La muntanya t’espera dins les nostres guixetes!

Material-hivern
Xarxes-socials
SnowLockers
Lloguer de material d'hivern