Consells bàsics per iniciar-se en l’esquí de muntanya

T’agradaria iniciar-te en l’esquí de muntanya i gaudir de la llibertat de la muntanya al teu aire més enllà de les limitacions de pistes? Et donem 3 consells bàsics per a que puguis pujar i baixar pendents que mai havies imaginat, amb neu verge i paisatges d’ensomni.

Si no has sentit mai a parlar sobre l’esquí de muntanya, cal que sàpigues que aquest esport és la unió entre l’esquí i l’alpinisme portats a un altre nivell, ja que et permet ascendir muntanyes amb els esquís posats. A més, aquesta modalitat esportiva serà la tendència d’aquesta temporada, així que si encara no l’has provat, anima’t a practicar-la!

 

1. Equipa’t amb un material adient

Abans de parlar de la tècnica per a iniciar-se en l’esquí de muntanya, cal fer un repàs del material necessari. Les botes es troben fixades frontalment als esquís de muntanya, però amb el taló lliure, pel que les pujades s’efectuen lliscant l’esquí sobre la neu sense aixecar aquest del terra.

Per altra banda, les pells de foca són una espècie de catifa coberta de pèls sintètics que es col·loca a la sola de l’esquí i eviten que llisquis cap endarrere. Si vols saber més sobre les especificacions del material, consulta aquest article. I recorda, fins que no tinguis clar quin perfil esquiador ets no te la juguis i lloga el material per a començar. Al nostre web tenim tot el que necessites!

 

2. Practica la tècnica de l’esquí alpí

La primera norma de l’esquí de muntanya és no caure. Així que si no tens prou experiència en l’esquí alpí, és aconsellable que realitzis un viratge en paral·lel a pistes. Una vegada et vegis capacitat per a controlar la diagonal, el derrapatge i el Stem Cristiania; ja estaràs llest per a aventurar-te en la tècnica del skimo.

Tanmateix, per a iniciar-se en l’esquí de muntanya és necessari tenir un mínim de condicions físiques per a poder dur a terme l’activitat amb normalitat. El més adient és mantenir un ritme constant en les gambades que ens permeti arribar a una mitja d’uns 300 metres de desnivell l’hora. A mesura que el vessant guanya pendent hem d’avançar en forma de diagonals ascendents per a poder ascendir. I arribat el moment de canviar la direcció, haurem de fer la coneguda “volta Maria”.

 

3. Surt amb un guia de muntanya professional

Has de tenir en compte que amb la falta de senyalitzacions és molt fàcil desorientar-se dins del medi hivernal. L’esquí de muntanya és una activitat que requereix un aprenentatge continuat i molt de coneixement de l’entorn. 

El més recomanable és comptar sempre amb l’experiència de guies d’esquí de muntanya professionals. No només t’ensenyaran els mínims necessaris perquè puguis moure’t amb soltesa en els ascensos i descensos, sinó que també t’ajudaran a recórrer rutes amb major seguretat.

Consulta el nostre material d’esquí de muntanya de lloguer i surt a l’aventura! Recorda, també t’oferim l’opció gratuïta de descarregar tracks de rutes i circuits de muntanya.

 

Viu, explora, comparteix. La muntanya t’espera dins les nostres guixetes!

Material-hivern
Xarxes-socials
SnowLockers
Lloguer de material d'hivern