Tècnica d’iniciació amb raquetes de neu: ascens, progressió i descens

Amb l’arribada de les primeres nevades, els Rasos de Peguera es cobreixen de blanc a l’espera de rebre els primers aventurers. Amb la diferència que, aquest any, les restriccions ens engresquen a viure la muntanya a un altre ritme.

És per això que les rutes amb raquetes de neu es converteixen en la millor alternativa per a tothom. Són molt senzilles d’utilitzar i ens permeten avançar sobre terrenys nevats fàcilment. El millor de tot? Són aptes per a qualsevol persona. No necessites gaudir d’una gran forma física per practicar aquesta activitat.

Pots fer una caminada amb nens buscant els racons més amagats de les nostres muntanyes o bé ascendir amb la taula de snow a l’esquena per gaudir de baixades sense límits. Si vols saber què se sent al caminar sobre la neu, calça’t unes raquetes, busca una zona segura i segueix aquests passos. Comencem?

Tècnica d’ascens i progressió

La progressió amb raquetes de neu, també coneguda com a senderisme hivernal, s’ha de practicar en espais protegits o controlats amb un baix risc d’allaus. Abans de començar amb la tècnica, però, consulta aquest article on t’expliquem el material necessari per a practicar raquetes de neu i aquest altre on repasem els consells de seguretat bàsics

No totes les raquetes són iguals. Si bé varien de mida, també existeixen diferents fixacions que ens permeten major o menor mobilitat en l’ascens, la progressió i el descens. Quan avancem en sentit ascendent portarem els talons desenganxats de la raqueta, de manera que només la puntera quedarà subjectada amb el grampó. En vessants inclinats cal avançar de manera lateral, buscant un nou punt d’estabilitat ajudant-te amb els bastons.

A més, les raquetes de neu porten incorporades unes alces que ens permeten reposar els bessons durant la progressió. És molt important que escollim uns bastons extensibles i amb un marge d’agafada polivalent. Això ens permetrà regular la llargada segons el desnivell i aportar estabilitat sobre la neu a mesura que avancem.

Descens amb raquetes de neu

Per iniciar-te en el descens amb raquetes de neu el primer que ha de fer és bloquejar els talons. Portar les raquetes ben lligades ens permet, fins i tot, córrer cap a baix sense caure. Això és degut al fet que la raqueta queda fixada al moviment del nostre cos i no s’avança als nostres passos. Només necessites practicar una mica aquests moviments amb les raquetes calçades i llest. Ja pots caminar sobre la neu!

Estem segurs que, ja sigui per fer una caminada sense grans desnivells o per arribar als punts més alts de la muntanya a la recerca de baixades, aquesta activitat serà la favorita de tots aquesta temporada! T’animes a practicar-la? A SnowLockers trobaràs tot el que necessites: raquetes de neu per llogar i tracks amb rutes de muntanya per a tots els nivells.

 

Viu, explora, comparteix. La muntanya t’espera dins les nostres guixetes!

 

Material-hivern
Xarxes-socials
SnowLockers
Lloguer de material d'hivern