Tècnica d’esquí de muntanya per a principiants

L’esquí de muntanya és una activitat d’hivern ideal per a tots aquells apassionats de l’aventura, sense por a res. Perquè la muntanya està repleta de racons amagats per descobrir i amb uns esquís als peus tot és possible. Se t’acut un pla millor per aquesta temporada?

Tanmateix, t’aconsellem que primer practiquis a pistes i agafis una bona base per a defensar-te fora pista i facis un repàs de tot el material necessari per a practicar esquí de muntanya. Si ja coneixes els passos bàsics de l’esquí alpí, pren nota d’aquestes tècniques i preparara l’escapada per aquest cap de setmana!

1. Ascens i progressió

Per a progressar en zones de poc pendent el millor que pots fer és seguir la línia de la mateixa pendent portant els esquís paral·lels i amb una separació còmoda per estar equilibrats. Llisca les taules pentinant els pèls de foca a mesura que avances per a no caure cap endarrere.

Els passos han de ser a un ritme coordinat i sempre acompanyat pels bastons. Quan el pendent sigui llarg traçarem diagonals amb una inclinació en sintonia amb el ritme d’avançament. En pendents molt pronunciats el més adient és col·locar-se els esquís a la muntanya i pujar a peu. Si la neu està molt dura, utilitza grampons per avançar amb major seguretat.

2. Gir o canvi de direcció

En zones sense pendent s’ha de realitzar un gir fent passos divergents d’uns 20º, començant per l’esquí anterior al gir i acompanyant l’altre. El cos ha de pivotar cap al mateix lloc. Quan et trobis davant d’un obstacle i tinguis poc marge de maniobra, hauràs de realitzar una volta Maria. En aquest vídeo pots veure clarament com fer els moviments:

3. Descens

Estudia bé el terreny abans de descendir per anticipar-te als obstacles i fes una baixada en paral·lel com faries en una pista vermella. El vitage Stemm Cristiana és l’opció més recomanada. No obstant, per a esquiadors sense molta experiència, amb la pràctica d’un viratge fonamental és suficient. En aquest vídeo pots veure millor la tècnica per agafar-la de referent:

T’aconsellem que, encara que no sigui la primera vegada que practiques aquesta activitat, t’acompanyis en l’experiència de guies d’esquí de muntanya professionals. T’ensenyaran a perfeccionar la teva tècnica per a poder-te moure correctament en ascensos i descensos i a fer els passos bàsics per moure’t amb soltesa i en major seguretat.

Consulta el nostre material d’esquí de muntanya de lloguer i surt a l’aventura aquest cap de setmana! Recorda, també t’oferim l’opció gratuïta de descarregar tracks de rutes i circuits de muntanya. Què més necessites?

 

Viu, explora, comparteix. La muntanya t’espera dins les nostres guixetes!

Material-hivern
Xarxes-socials
SnowLockers
Lloguer de material d'hivern