Equip bàsic per practicar raquetes de neu

Us han convençut per pujar a la neu aquest cap de setmana, però no teniu gaires ganes d’anar a pistes ni posar-vos uns esquís? Doncs us proposem una alternativa per a gaudir de la natura a un altre ritme: fer una ruta amb raquetes de neu.

Potser quan escolteu raquetes us imagineu una passejada fent ninots de neu. Però en realitat es tracta d’una activitat que s’adapta a tots els nivells de dificultat. El més important és tenir ganes de viure una experiència diferent i saber on posar el límit. 

Abans de sortir, però, recordeu fer un repàs dels consells de seguretat per a practicar raquetes de neu. Encara que sigui una activitat per a tota la família, la muntanya és imprevisible i cal anar sempre preparats. Per això, un bon equipament pot marcar la diferència. Preparats?

 

Raquetes de neu

A l’hora d’escollir les raquetes de neu s’ha de tenir en compte a quin tipus de relleu ens exposarem. Principalment, existeixen dos tipus de raquetes, unes aptes per a tota mena de terrenys i unes altres per a una exposició moderada en zones poc accidentades. Hem de tenir en compte que s’han d’adaptar al nostre pes amb motxilla. Un model seria per a usuaris de 30 a 80 kg i l’altre per a persones de 50 a 120 kg.

raquetes de neu

Pals

Els pals són una part imprescindible de l’equip, ja que ens permeten aguantar l’equilibri i ajudar-nos en les progressions. Intenta sempre que tinguin, almenys, dos o tres trams. Això facilitarà el seu transport i ens permetrà adaptar-lo a la nostra altura en cada punt de la travessa.

 

Botes

Porta unes botes per a practicar raquetes de neu amb membrana impermeable i transpirable que et permeti moure’t còmodament, sense patir per mullar-te o fer un mal pas. Pots aprofitar el teu equipament de senderisme habitual i calçar-te les teves botes de muntanya preferides.

 

Roba tèrmica i transpirable

El més recomanable és portar vàries capes de roba, totes elles amb peces transpirables i lleugeres. Evita la roba de cotó, ja que no és gaire amiga de l’aigua o la suor. Per estalviar-te la sensació d’humitat al teu cos, opta per teixits sintètics que retinguin la calor i rapelin la humitat.

Per exemple, una bona opció d’outfit per practicar raquetes de neu es portar tres capes: una primera amb malles i samarreta tèrmica, una segona amb un forro polar i una tercera amb un paravent.

 

Guants, mitjons, gorro i ulleres

Els mitjons tèrmics també et proporcionaran una agradable sensació de confort durant la ruta. A més, protegiran algunes de les zones més delicades dels peus si fem una excursió amb raquetes de neu d’alta intensitat. I un altre punt important. Intenta mantenir sempre les mans seques amb guants, però sense perdre el tacte, i portar un gorro que et mantingui calentet!

També has de tenir present que la neu reflecteix el sol i és molt fàcil que ens puguem danyar la vista. Sempre que fem activitats a l’aire lliure en temporada de neu hauríem de portar ulleres encara que no faci sol. De la mateixa manera que hem de posar-nos crema solar.

 

Motxilla

Com en qualsevol excursió, quan practiquem raquetes de neu també hem d’anar preparats amb provisions dins d’una motxilla. Encara que no t’ho pensis, creu-nos, realitzaràs un bon exercici físic amb les raquetes. Hem de ser conscients d’anar-nos hidratant i menjar alguna peça de fruita. Tanmateix, s’ha de portar una petita farmaciola d’emergències i un telèfon mòbil per a poder contactar amb el 112 en cas d’emergència.

Si vols gaudir d’un dia en total llibertat amb la família, sol o amb amics, no t’ho pensis més. Aquesta activitat és per tu i mai és tard per a iniciar-se. Consulta el nostre material de raquetes de neu de lloguer i surt a l’aventura! Recorda, també t’oferim l’opció gratuïta de descarregar tracks de rutes i circuits de muntanya.

 

Viu, explora, comparteix. La muntanya t’espera dins les nostres guixetes!

Material-hivern
Xarxes-socials
SnowLockers
Lloguer de material d'hivern